Без приписного посвідчення юнака не приймуть в інститут, не випустять за кордон, не пропишуть - військовий комісар

Вівторок, 10 січня 2017, 12:51
Близько 9000 харків'ян, яким виповниться 17 років, викличуть до райвійськкоматів для перевірки придатності до військової служби
Без приписного посвідчення юнака не приймуть в інститут, не випустять за кордон, не пропишуть - військовий комісар

На Харківщині стартувала приписна кампанія-2017. Планується, що протягом трьох місяців - до 31 березня - близько 9000 осіб, яким цього року виповниться 17 років, викличуть до райвійськкоматів, де перевірять на предмет придатності до військової служби і поставлять на облік.

"Без приписного посвідчення юнаків не приймуть на навчання в цивільних інститутах, їм не видадуть закордонного паспорту, і вони не зможуть змінити прописку. Тому раджу підліткам своєчасно прийти до нас і виконати свій громадянський обов’язок", - пояснив заступник військового комісара ХОВК підполковник Олександр Томашевський.

Нагадаємо, що в ході постановки на військовий облік виявлять юнаків і дівчат, які бажають вступати до вищих військово-навчальних закладів оборонного відомства. За попередніми даними, в цьому році до військових вузів планується відібрати 300-500 юнаків і дівчат.

Торік приблизно 10% від усіх юнаків 1999 року народження було визнано такими, які  ніколи не служитимуть в армії через наявність серйозних хвороб.   Понад 300 17-річних мешканців області вже мали судимість і також не зможуть носити погони. Близько 250 осіб вирішили навчатися у військово-навчальних закладах. 

comments powered by HyperComments