Погодні умови на Харківщині ускладнюються/ Доповнено

Четвер, 12 січня 2017, 12:09
Рятувальники витягнули 5 вантажівок «DAF»
Погодні умови на Харківщині ускладнюються/ Доповнено

Вночі невеликий сніг, мокрий сніг. Вдень опади (сніг, дощ). Вночі та вранці туман, видимість 200 - 500 м; по місту та місцями по області зберігатимуться сильні складні відкладення ожеледі та паморозі. Місцями ожеледь, налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер південний 7 - 12 м/с, вдень пориви до 15 - 20 м/с. Температура повітря: вночі 2 - 7° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла. По місту: температура повітря вночі 4 - 6° морозу, вдень 0 - 2° тепла.

Протягом минулої доби дороги регіонального та державного значення у Харківській області знаходяться у задовільному стані. Порушень транспортного руху не було.

Протягом останньої доби рятувальники 6 разів залучались для надання допомоги водіям транспортних засобів котрі потрапили у снігові замети, або на слизькі ділянки доріг. Зі снігового та льодяного полону було витягнуто 5 вантажівок «DAF» (3 у Харкові, по одній у Сахновщанському та Великобурлуцькому районах) та 1 легковик «КІА».

Один раз рятувальники допомогли бригаді швидкої допомоги дістатись хворого. Фельдшера швидкої було доставлено рятувальним автомобілем по бездоріжжю у с. Високий Харківського району.

Загалом з початку зимових погодних негараздів підрозділи ДСНС Харківщини залучались для надання допомоги населенню 96 разів, було витягнуто зі снігу та заледенілих ділянок доріг 116 одиниць техніки (з яких 41 карету швидкої допомоги). У даних авто перебувало 267 осіб, - повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Станом на 5:00 на дорогах області працювали 121 снігоприбиральна машина з косими відвалами, 1 ротор і 161 робітник дорожнього господарства. З посиленням снігопаду кількість техніки на дорогах збільшили до 200 одиниць, - повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Михайло Богатир.

comments powered by HyperComments