Традиційні хрещенські заходи на Харківщині. Рекомендації лікарів

Вівторок, 17 січня 2017, 17:41
Категорично не рекомендується піддавати такому стресу дітей, тим більше – не підготовлених систематичним загартовуванням
Традиційні хрещенські заходи на Харківщині. Рекомендації лікарів

Як відзначають у Харківському обласному центрі здоров'я, щоб купання стало дійсно оздоровчим, необхідно дотримуватися кількох простих правил:

1. Не вживайте спиртне у цей день. Прийом алкогольних напоїв порушує природну терморегуляцію організму. Спиртні напої заважають людині адекватно оцінити свій стан, і це може призвести до переохолодження.

2. Перед зануренням в ополонку необхідно розігріти тіло. Перед купанням можна зробити пробіжку, надівши мінімум одягу, зробити розминку.

3. Підходити до ополонки треба в зручному, неслизькому взутті, що легко знімається, аби уникнути надмірного переохолодження ніг.

4. Перш ніж увійти у воду, треба змочити обличчя, руки, ноги, груди, живіт і спину і тільки потім зануритися по шию, після чого посилено плисти брасом.

5. Не варто поринати з головою або пірнати, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку.

6. Контакт з низькою температурою повинен бути вкрай мінімальним, в межах 20-30 секунд, не більше, щоб не допустити серйозного переохолодження організму.

7. Ретельно обирайте місце для купання. Потурбуйтеся, щоб на місці купання були медики і рятувальники. Це дозволить вам відчувати себе більш впевнено і зробить купання набагато безпечнішим.

Нагадаємо також поради рятувальників, як самостійно виповзати з ополонки.

comments powered by HyperComments