«Фольклор – душа народу»: фестиваль «районного масштабу» розростається до міського

Вівторок, 17 січня 2017, 20:05
У Центральному будинку науки і техніки «Залізничник» у вівторок пройшов гала-концерт та нагородження переможців IX фестивалю традиційного мистецтва Слобожанщини «Покуть».
«Фольклор – душа народу»: фестиваль «районного масштабу» розростається до міського

Цього року гаслом фестивалю став слоган «Фольклор – душа народу». У ньому взяли участь учні дошкільних, шкільних та позашкільних закладів освіти Холодногірського району, творчі колективи. Популяризація культурної спадщини Слобожанщини, сприяння розвитку інтересу дітей до української культури, до її обрядів і звичаїв і є основною метою фестивалю.

«Покуть» за дев'ять років свого існування став відомим не тільки в Холодногірському районі, а й в усьому Харкові.

«Цей фестиваль з кожним роком набуває все нові і нові масштаби. Цього року в ньому взяли участь 39 закладів освіти: всі школи і дитячі садки району, Залізничний ліцей. Ми вважаємо вкрай важливим, що діти пізнають свою історію і свою культуру завдяки подібним заходам. Ми шануємо своє коріння, поважаємо своїх батьків, ми знаємо про подвиги своїх бабусь і дідусів. Починання такого фестивалю дуже корисні і важливі для українського суспільства», – зазначив голова Адміністрації Холодногірського району Максим Мусєєв.

Нагадаємо, перший етап фестивалю традиційного мистецтва «Покуть» пройшов в грудні 2016 року. У ньому взяло участь понад 1200 дітей. У гала-концерті взяли участь переможці першого етапу, яких оцінювали в чотирьох номінаціях: «Зимовий вернісаж», «На крилах творчості», «Традиції зимових народних свят в Україні» та «Зима прийшла, свята принесла».

comments powered by HyperComments