У Харкові встановлять пам'ятник загиблим в Пакистані альпіністам

Вівторок, 17 січня 2017, 21:46
Ініціатором встановлення пам'ятника виступив Харківський Альпклуб.
У Харкові встановлять пам'ятник загиблим в Пакистані альпіністам

Уже є проект і ведеться робота з уточнення деталей, повідомили в Харківському альп-клубі.

Потрібна ідея виготовлення схематичного елемента, який може символізувати цю трагічну подію. Цей символ буде присутній в оформленні пам'ятника, а також буде встановлений в базовому таборі в Нанга Парбат, на місці загибелі альпіністів.

Хто може запропонувати ідею, а також тих, хто бажає фінансово підтримати виготовлення пам'ятника, просимо звертатися до адміністрації Харківського обласного клубу альпіністів на Ул.Данілевского, 38, або за телефонами: (057) 716-4505, 755-7447.

Нагадаємо, у ніч на 23 червня 2013 року бойовики напали на наметовий табір біля гори Нангапарбат і розстріляли 10 альпіністів і їх пакистанського гіда. Серед загиблих альпіністів було троє харків'ян: Ігор Свергун, Бадаві Кашаєв і Дмитро Коняєв. Крім трьох харків'ян загинули ще кілька людей – громадяни Литви, Китаю, Словаччини, США, Пакистану, Непалу.

Ігор Свергун, Бадаві Кашаев і Дмитро Коняєв поховані на 13-му міському кладовищі в Харкові.

Пакистанські ЗМІ повідомляли, що більше двох десятків бойовиків, причетних до вбивства альпіністів на горі Нангапарбат, заарештовані правоохоронцями Пакистану в кінці серпня того ж року.

comments powered by HyperComments