Ялинками у Харкові опалюють будівлю КП, яке їх утилізує/ Фото

Середа, 18 січня 2017, 18:32
Організовано три пости, де проходить утилізація ялинок, Семикопенко
Ялинками у Харкові опалюють будівлю КП, яке їх утилізує/ Фото

У Харкові налагодили централізований вивіз і переробку новорічних ялинок, які городяни викидають після свят.

Як повідомив сьогодні, 18 січня, начальник диспетчерської служби КП «Комплекс із вивозу побутових відходів» Артем Семикопенко, підприємство вже другий день цілеспрямовано вивозить ялинки на три спеціально обладнаних пости, де працюють дробарки. Такі точки організовані на вул. Северина Потоцького, вул. Маршала Федоренка і на Окружній дорозі.

«Від харків'ян надходили скарги, що на прибудинковій території скопичилася велика кількість ялинок. Тому ми організували три пости, де проходить утилізація. У попередні роки доводилося вивозити ялинки на Дергачівський полігон, що оберталося для нас додатковими витратами. А тепер подрібнену стружку ми використовуємо для опалення підприємства і навіть готові надати її іншим комунальним структурам», - розповів Артем Семикопенко.

За його словами, за два дні було перероблено 5 тис. ялинок. Передбачається, що всього буде перероблено 50 тис. дерев, і на це піде близько двох тижнів.

Комунальники просять харків'ян викидати ялинки в контейнери для негабаритного сміття, які встановлені на прибудинковій території.

comments powered by HyperComments