Співробітники національного природного парку «Дворічанський» навчили дітлахів виготовляти годівнички

Четвер, 19 січня 2017, 14:46
В унікальному національному природному парку «Дворічанський» мешкає 158 видів птахів, із них 13 занесені до Червоної книги України
Співробітники національного природного парку «Дворічанський» навчили дітлахів виготовляти годівнички

Завдяки влаштованій бібліотекарями  виставці,  діти мали змогу познайомитись з книжками про птахів та інших тварин і отримали на пам’ять листівку з правилами підгодівлі птахів.  Також співробітники парку розповіли дітям про птахів, що живуть на території НПП і поряд з їхніми домівками. Крім того, школярам показали  майстер-клас  із  виготовлення годівничок із підручних засобів.

Серед  інших у парку  можна побачити найбільшого денного  хижого птаха нашої країни – орлана-білохвіста. Ще один червонокнижний птах, який гніздиться на території парку, – це огар або червона качка. Цей пернатий мешканець на відміну від інших качок, улаштовує свої гнізда під землею. В НПП  «Дворічанський» огарі займають порожні нори бабаків. Влітку в норах виводяться каченята, які у супроводі «мами»  йдуть  до річки  і вже не повертаються до своєї домівки, а проводять весь час на воді.

Завдяки мозаїчній структурі національного парку «Дворічанський», до складу території увійшли заболочені вільхові ліси. На гніздування у цих місцях на початку березня прилітають сірі журавлі. Ці великі граціозні птахи влаштовують справжні вистави під час «шлюбних ігор», а їх «трубні» співи чути на багато кілометрів.

comments powered by HyperComments