Інцидентів під час офіційних заходів до Водохреща не було - рятувальники

Юлія  |  Четвер, 19 січня 2017, 17:21
Сьогодні віряни відзначали свято, занурюючись у крижану воду. За їх безпекою стежили медики та співробітники ДСНС
Інцидентів під час офіційних заходів до Водохреща не було - рятувальники

Про це розповів Ігор Лупандін, заступник ГУ ДСНС Харківської області під час своєї прес-конференції. За його словами, поблизу тих водойм, де проходили офіційні заходи, чергували медики та співробітники ДСНС, які в разі необхідності могли надати відповідну допомогу. Але згідно попереднім даним, тоді на водоймах жодних інцидентів не було.

«Якщо брати офіційну статистику, то можу затвердити, що під час офіційних заходів ніколи не було жодних проблем у людей, які заходили (у воду) та приймали участь у цьому обряді, – підкреслив Ігор Лупандін, – а що стосується тих осіб, які заїжджають туди після заходів (інколи з алкоголем), то там виникають проблеми вже зі здоров’ям. Адже в даний момент там чергує швидка допомога, є медики, які можуть надати допомогу. Але коли все закінчується, то люди можуть наразитися на небезпеку».

Він наголосив на тому, що до занурення в крижану воду слід ставитися дуже обережно та відповідально. Особливо це стосується людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Їм брати участь у цьому обряді взагалі не рекомендується. Адже велика різниця в температурах може викликати спазм судин. Що, в свою чергу, може привести до утоплення.

Ігор Лупандін також розповів, що цього року не було спалаху нещасних випадків на льоду. Цьому сприяє морозна погода, хоча на деяких водоймах є проблемні місця, яких слід уникати. Тому для підвищення обізнаності стосовно заходів безпеки в школах, вишах та підприємствах Харкова проводяться спеціальні інструктажі.

Як повідомляла «Справжня варта», сьогодні харків’яни відзначали Водохреще. Обряди освячення води проходили на різних джерелах і водоймах міста.

comments powered by HyperComments