Це не сніг нам заважає. Нам заважають автолюбителі, які ставлять свої машини поблизу пожежи - рятувальники

Юлія  |  П'ятниця, 20 січня 2017, 06:04
Основна причина загоряння – порушення правил експлуатації опалювальних засобів та звичайна людська недбалість
Це не сніг нам заважає. Нам заважають автолюбителі, які ставлять свої машини поблизу пожежи - рятувальники

Про це розповів Ігор Лупандін, заступник ГУ ДСНС Харківської області під час своєї прес-конференції.

За його словами, з 1 січня поточного року в Харкові та області сталося близько двохсот пожеж.

В основному, це були пожежі в житлових будівлях – приватному секторі та багатоквартирних будинках. За весь цей час у результаті загоряння загинуло семеро осіб. При цьому, більше п’ятдесяти людей було врятовано. Всі вони згодом отримали необхідну лікарську допомогу.

Проте пожежні бригади нерідко стикаються з тим, що місцеві мешканці самі створюють перешкоди для виконання їхніх обов’язків. Нерідкі випадки, коли пожежники не можуть вчасно дістатися до пункту призначення, адже мешканці заставляють дороги автомобілями, засипають пожежні гідранти снігом та сміттям. Тому на виклик може приїхати тільки чотири пожежні автомобілі. При цьому, співробітники одного з них зайняті саме тим, що очищують пожежні гідранти.

«Не дивуйтесь: це не сніг нам заважає, – розповів Ігор Лупандін, – нам заважають автолюбителі, які розставили свої машини поблизу житлових будинків. І друга проблема, з якою ми стикаємося – це пожежні гідранти. Обслуговуючий персонал того будинку не може їх очистити, адже там стоїть особистий автотранспорт. І це під двохметровим шаром снігу, який туди згребли з автодороги. І дуже багато часу (витрачається) на те, щоб відкопати той пожежний гідрант».

За словами Лупандіна, основна причина цих пожеж – звичайна людська недбалість та порушення правил експлуатації пічного опалення. Тому в більшості випадків загоряння житлових будинків людський фактор відіграє визначальну роль.

comments powered by HyperComments