У Харкові можна буде зареєструвати шлюб за добу

Четвер, 19 січня 2017, 19:10
В будь-який час. Не має значення місце проживання. Значення має тільки наявність грошей
У Харкові можна буде зареєструвати шлюб за добу

Таку послугу надаватиме КП «Щасливе місто». Про це сьогодні, 19 січня, повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська.

За її словами, в Харкові вже акредитовані суб'єкти надання послуг в рамках пілотного проекту Міністерства юстиції «Шлюб за добу», одним з яких стало КП «Щасливе місто», що працює з 2013 року. Таке рішення після розгляду клопотань прийняло Головне територіальне управління юстиції в Харківській області.

Як повідомила директор департаменту, реєстрацію шлюбу буде проводити співробітник відділу РАЦС, свідоцтво про шлюб молодята отримуватимуть протягом доби з моменту звернення за послугою.

«Суть пілотного проекту в тому, що шлюб можна буде зареєструвати в будь-який бажаний час доби. Також не має значення місце проживання громадян, які бажають вступити до шлюбу. Щоб укласти шлюб, треба звернутися до комунального підприємства, укласти договір, позначити час, місце і дату церемонії. В цей же день видається свідоцтво про шлюб, складається актовий запис, не пізніше наступного дня дані вносяться до реєстру актів цивільного стану. Зараз ми погоджуємо ціни на послуги, а також відпрацьовуємо механізм взаємодії з обласним управлінням юстиції. Найближчим часом ми представимо весь алгоритм надання прискореної послуги одруження», - зазначила Вікторія Китайгородська.

comments powered by HyperComments