Три пожежі, три застряглі вантажівки - рятувальники

Неділя, 22 січня 2017, 07:16
У Великобурлуцькому районі були відбуксовані три вантажні автомобілі зі снігових заметів та заледенілих частин доріг.
Три пожежі, три застряглі вантажівки - рятувальники

Як повідомляє прес-цент Головного управління ДСНС в Харківській області, 20 січня о 15:50 рятувальники Великобурлуцької пожежно-рятувальної частини виїхали на виклик. Допомоги потребували водії вантажних автомобілей, що застрягли на слизькому пагорбі на виїзді з селища Великий Бурлук. Співробітники ДСНС за допомогою пожежного автомобілю підвищеної прохідності та спеціальних тросів по черзі відбуксували 3 вантажівки на підйом, протягнувши їх з півкілометра на розчищену дорогу. Далі автомобілісти могли їхати самостійно.

Також на ресурсі була заначено, що за останню добу сталося три пожежі. Причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення. Пожежно-рятувальні підрозділи вчасно і не допустили значних наслідків. Постраждалих також немає.

Через те, що пожежі через пічне опалення стають частішими, рятувальники звертаються до громадян звернути особливу увагу на виконання вимог пожежної безпеки під час влаштування печей. Небезпека пічного опалення зумовлена тим, що кожна піч – це вогнедіюче джерело. Частіше за усе пожежі відбуваються з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, при випаданні з топки або зольника вуглин.

Як повідомляла «Справжня варта», зазвичай причиною виникнення пожеж стає людська недбалість та порушення правил експлуатації пічного опалення. Тому в більшості випадків в загорянні житлових будинків людський фактор відіграє визначальну роль.

comments powered by HyperComments