Віктор Коваленко: «Громади бачать результат, громади вірять владі»

Середа, 25 січня 2017, 18:22
В Харківській області набирає обертів підготовка до цьогорічного конкурсу міні-проектів «Разом у майбутнє» – в обласному бюджеті на їхню реалізацію буде закладено значні кошті, що за умови спільного фінансування з місцевими бюджетами та коштами громад означає суттєву підтримку, в тому числі об’єднаних громад.
Віктор Коваленко: «Громади бачать результат, громади вірять владі»

До завершення строків реєстрації проектів є ще місяць, тож територіальні громади районів області визначаються з майбутніми проектами, обговорюють результати минулих конкурсів, готуються до перемоги в 2017 році. Бо, дійсно, програма існує вже понад п’ять років, але на свою повну потужність вона запрацювала лише 2016 року, коли за спільні кошти обласного, районного бюджетів та власне громад було реалізовано понад 400 проектів на загальну суму 56 мільйонів гривень в цілому.

«Основна мета конкурсу не лише крок за кроком подолати ту безліч проблем, які роками не вирішувались в селах та містечках, а, перш за все, скориставшись нагодою та доклавши певних зусиль, зробити свій власний внесок у спільну справу – розбудову свого краю», - зазначив, виступаючи на харківському телебаченні депутат обласної ради (фракція «Солідарність») Віктор Бєлінський.

Важливість участі в цьому конкурсі громади вже зрозуміли – коли побачили реальні кроки, коли відчули дієву підтримку обласної та районної влад. Голова фракції БПП «Солідарність» в Харківській обласній раді Віктор Коваленко висловив зацікавленість аби громади активно включилися в підготовку міні-проектів. На його думку, успішні приклади втілення задумів громад сприятимуть стимулюванню інших.

«Люди побачили конкретні результати, люди повірили владі. Я особисто взяв участь у нагородженні десятків конкурсантів за результатами 2016 року, у відкритті багатьох об’єктів, які роками очікували на фінансування. Бачив щасливі очі людей, які відчули реальні результати своєї власної роботи. Люди не лише замислилися над необхідністю тих чи інших перетворень у своєму селі чи місті, а й особисто взялися до їх вирішення».

Активна робота вже розпочалася – в Куп’янському районі голова депутатської фракції «БПП «Солідарність» районної ради Микола Ситник провів розширену нараду з питань участі району в конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє», під час якої акцентував увагу присутніх на тому, що у 2017 році пріоритетними напрямками при підготовці міні-проектів повинні стати: енергоефективність та енергозбереження, чисте довкілля, добробут людей. Особлива увага повинна приділятися підготовці міні-проектів, спрямованих на розвиток сільських медичних закладів, сільських клубів, бібліотек, будинків постійного перебування людей похилого віку, позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Сосновий». Серед стимулів, які обласна рада залучає для активізації цього процесу – запровадження четвертої, пріоритетної номінації в конкурсі міні-проектів «Проекти співробітництва територіальних громад». В обласній раді вважають, що подібне співробітництво дозволить місцевим бюджетам економити кошти, реалізовувати більш масштабні проекти, залучати технічну допомогу.

Голова Печенізької районної ради (фракція «Солідарність») Лариса Ярова ініціювала проведення наради з питань участі територіальних громад Печеніжчини в обласному конкурсі «Разом у майбутнє». В засіданні взяли участь керівники загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних закладів освіти району, закладів культури, охорони здоров’я, керівництво селищної та сільських рад району. Лариса Ярова зазначила, що завдяки спільній участі в обласному конкурсі минулоріч громади об’єдналися, відчули себе дієздатними, відчули підтримку обласної влади. Присутні на нараді не лише обговорили основні положення конкурсу, але й обмінялися досвідом підготовки проектних робіт, аби не повторити минулорічні помилки. Подібні наради вирішено проводити щотижнево.

Перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко закликав сільських, селищних голів та представників територіальних громад щодо їх участі у цьогорічному конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє», а депутатів місцевих рад до ще більшої підтримки конкурсантів. Заявки на участь у цьогорічному конкурсі приймаються до 28 лютого 2017 року.

comments powered by HyperComments