Парк Горького запрошує харків'ян на Східний Новий рік

Четвер, 26 січня 2017, 23:31
Святкова зустріч Нового року за східним календарем відбудеться у неділю, 29 січня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.
Парк Горького запрошує харків'ян на Східний Новий рік

Захід пройде в Розважальному центрі парку, що біля колесу огляду. У святі візьмуть участь представники в'єтнамської громади Харкова, студенти та викладачі Інституту Конфуція при Харківському наіцональном університеті ім. Каразіна, студенти та викладачі Китайського культурного центру Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди, учні спеціалізованої школи №181 «Дёнсурі», представники корейської танцювальної субкультури, майстри Харківської обласної федерації кендо, йайдо і дзёдо.

На першому поверсі розважального центру пройде концертна програма за участю представників В'єтнаму, Китаю, Кореї та Японії. На другому поверсі пройдуть майстер-класи та презентації новорічних традицій і звичаїв цих країн. Так, харків'яни зможуть навчитися виготовляти китайські ліхтарики, плести вузлові прикраси, писати новорічні привітання китайською мовою. Гості свята зможуть взяти участь у майстер-класах з китайської, корейської, японської каліграфії, пограти в древню гру «Го», навчитися надягати японське кімоно і корейський ханбок. Крім того, відбудеться показовий виступ майстрів кендо, пройде китайська чайна церемонія і дегустація в'єтнамської новорічної страви «Бань Чинг».

Увечері на головній сцені відбудеться розважальна програма «Ігри Вогненного Півня», учасникам якої належить позмагатися в боротьбі сумо, півнячих боях і інших веселих конкурсах. Після цього пройде церемонія зустрічі Року Вогненного Півня. Вперше в Харкові відбудеться танець китайського дракона. 14-метровий звір буде звиватися під бій барабанів і тріск хлопавок перед головною сценою парку. Після танцю всі бажаючі зможуть сфотографуватися з драконом, потанцювати на вогненній дискотеці під азіатську музику.

comments powered by HyperComments