У Харкові провели першу виїзну церемонію «шлюбу за добу»

Понеділок, 30 січня 2017, 19:32
На весільний рушничок від КП «Щасливе місто» стали військовий Володимир Воропай і волонтер Надія Пінхасова.

Сьогодні, 30 січня, співробітники комунального підприємства «Щасливе місто» в рамках послуги «шлюб за добу» створили нову родину. Виїзна церемонія відбулась у Будинку вчених.

Військовий Володимир Воропай та волонтер Надія Пінхасова уклали шлюб в Будинку вчених. Історія цієї пари почалася з обміну телефонними номерами. Володимир проходив лікування після поранення в Обласній клінічній лікарні ім. Іллі Мечникова (місто Дніпро).

«Нам дали номери один одного. Мені сказали, що наш харків'янин лікується після поранення в Мечникова в Дніпрі, і потрібно було дізнатися, чим ми можемо допомогти, може, забрати до Харкова», - розповіла Надія Пінхасова, волонтер організації «Сестра милосердя».

Повідомлення з її номером Володимир спочатку видалив: «Поранення отримав під Маріуполем в червні 2015 року. Лежав, думав, як жити без ноги. Потім вирішив приїхати до Харкова, Інститут протезування вважається кращим. В черговий обхід, який влаштовують волонтери, в палату зайшли дві дівчини. Дійшла справа до мого прізвища, і Надя схопилася зі словами: «Я його знайшла!». Дівчина розповіла, що поки його не побачила, хвилювалася за незнайомого військового, номер якого їй тоді дали з проханням допомогти.

Пропозицію Володимир Надії зробив в смс-повідомленні. Пара довгий час спілкувалася на відстані, військовий довго умовляв дівчину, і тепер у нього з'явилася своя Надія.

«За час мого перебування в лікарні багато що змінилося. У кожного повинна бути своя надія на краще. Я буду брати участь у відбірковому турі «Ігор героїв» з ​​крос-фіту в Одесі, Надя буде поруч, підтримувати», - розповів Володимир Воропай.

Після експрес-весілля і такого ж короткого дводенного медового місяця Володимир Воропай, незважаючи на важке поранення, продовжить служити. У планах молодої сім'ї - облаштувати свій будинок.

Директор Департаменту реєстрації Олег Дробот привітав пару, побажав щастя і благополуччя: «Дивишся на вас, і, дійсно, з'являється надія. Надія на процвітання і благополуччя нашої країни. Надія на все найкраще».

Як повідомила директор КП «Щасливе місто» Ольга Прудко, вартість послуги «шлюб за добу» для учасників АТО без виїзної церемонії становить 85 коп. «Реєстрація в ЗАЦСі коштує 85 коп. Ми плануємо сформувати спецпакет для учасників АТО, щоб знизити вартість проведення виїзних церемоній», - зазначила директор підприємства.

За її словами, в день послугою «шлюб за добу» цікавиться до п'яти чоловік. У всіх свої історії: комусь потрібно терміново виїхати за кордон, бувають сімейні обставини. «Якщо більше людей стане цікавитися цією послугою - будемо розширювати штат. За консультацією в будні дні можна звернутися, прийшовши до нас, на вул. Сумську, 96. Наші фахівці готові проінформувати, допомогти з вибором місця і організацією весілля», - повідомила Ольга Прудко.

Зазначимо, нова послуга «шлюб за добу» введена в Харкові на початку цього року. Зміст послуги полягає в тому, що свідоцтво про шлюб молодята отримують протягом доби з моменту звернення.

comments powered by HyperComments