Які садиби на Харківщині стали найгостинішими

Четвер, 2 лютого 2017, 00:53
До всеукраїнської мережі об'єктів зеленого туризму увійшли 37 садиб Харківської області.
Які садиби на Харківщині стали найгостинішими

Відповідні сертифікати та знаки «Українська гостинна садиба» власникам будинків вручили 1 лютого під час урочистої церемонії в ХОДА.

Категоризацію об’єктів зеленого туризму проводили в рамках програми «Українська гостинна садиба». На Харківщині цей процес здійснювало регіональне відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні, уточнили в обладміністрації.

Відкриваючи церемонію вручення сертифікатів, начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина привітав власників садиб сільського зеленого туризму області від імені голови облдержадміністрації Юлії Світличної.

«Хочу відзначити нашу спільну роботу в напрямку розвитку зеленого туризму. У цей складний час ваші послуги з надання відпочинку в домашній сільській обстановці – це дуже корисна й потрібна річ», – зазначив Олег Яцина.

Учасники заходу наголосили, що отримання харківськими садибами сертифікатів та знаків - свідчення того, що зелений туризм у нашому регіоні розвивається.

«Згідно з програмою добровільної категоризації «Українська гостинна садиба» визначена кількість і якість послуг, що надаються кожною окремою садибою. У програмі – чотири категорії, – розповіла заступник голови Харківського регіонального відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні Тетяна Панченко. –  Наразі у нас пройшли категоризацію 37 садиб – власники отримали знаки і сертифікати, які діють протягом 3 років. Все це є маркетинговим інструментом, який допомагає господареві вийти на ринок відповідно до своїх послуг».

За словами власника екосадиби «Ордовська слобода» Нововодолазького району Володимира Косенка, перспективи сільського зеленого туризму на Слобожанщині досить добрі.

«Зараз ми отримали сертифікат першої категорії. Це для нас є визнанням якості послуг, які ми надаємо. Будемо розвиватися надалі, маю плани з переведення об'єктів нашого етнохутора на альтернативні джерела енергії», – розповів Володимир Косенко.

У свою чергу, директор Обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок пообіцяла сертифікованим власникам садиб інформаційну й організаційну підтримку.

«Наш центр відкритий до співпраці та готовий розміщувати інформацію про ваші об'єкти й послуги на наших сайтах та в туристичних інформаційних пунктах районів області. Весною спільно з Управлінням культури і туризму ми плануємо провести презентаційний захід «Українська гостинна садиба», – зазначила Валентина Холодок.

 

comments powered by HyperComments