Що саме надіслали харків’яни мешканцям Авдіівки (ВІДЕО)

Четвер, 2 лютого 2017, 10:02
Маса вантажу для постраждалого міста на Донеччині склала понад 40 тонн.
Що саме надіслали харків’яни мешканцям Авдіівки (ВІДЕО)

Харківська область зібрала для донецького міста Авдіївка, мешканці якого вже кілька днів страждають від холоду, сидять без води й електроенергії, 20 тонн продуктів, десять дизельних і бензинових генераторів, десять теплоелектрообігрівачів, 20 тонн палива (солярка і бензин) та інше.

"Вранці 2 лютого автоколона, що складається з двох КамАЗів, двох ГАЗелей і бензовоза виїде з Харкова, щоб доставити гуманітарний вантаж на Донеччину", - повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Марк Беккер.

За його інформацією, колону супроводжуватимуть співробітники Національної поліції, чиновники ХОДА та представники Держслужби з питань надзвичайних ситуацій.

Серед продуктів, які отримає Авдіївка - 5850 кг борошна, 1860 кг макаронних виробів, 2100 кг круп, 1500 кг цукру, 6200 кг овочів, 650 кг кондитерських виробів та 1000 кг хлібобулочних виробів. Повезуть також тушонку, ковбасні вироби, олію, сири, питну воду.

З непродовольчих товарів доставлять більше 50 кг мила, 120 кг засобів для прання, а також ліки та перев'язувальні матеріали.

"До п'ятниці виготовимо на їхнє замовлення та привеземо десять кубів пиломатеріалу. Це брус, дошки тощо", - зазначив Беккер.

В ХОДА повідомляють, що продукти для Авдіївки зібрали буквально за лічені години. Підключились підприємства та фермери з усіх районів області. А вантажити гуманітарну допомогу допомагали курсанти Харківського національного університету повітряних сил ім. І. Кожедуба. До процесу підключались також військові й учасники загонів територіальної оборони.

В обласному департаменті оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами висловили впевненість, що це не останній вантаж для постраждалої Донеччини. Адже робота триває далі.

Раніше розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної в області створено оперативний штаб для надання допомоги мешканцям Авдіївки. Питання Світлична тримає під особистим контролем.

Як відомо, внаслідок обстрілів донецькими бойовиками околиць міста Авдіївка мирні мешканці опинились без тепло- та водопостачання, а також була перебита лінія електропередач. У критичній ситуації знаходяться близько 25 тисяч людей.

 

comments powered by HyperComments