Квартплату у Харкові підвищать не раніше квітня

Четвер, 2 лютого 2017, 19:41
Кожну запропоновану цифру обіцяють ретельно перевірити.
Квартплату у Харкові підвищать не раніше квітня

Вартість послуг на утримання комунальних будинків і прибудинкових територій може зрости у Харкові в середньому на 40-50%.

Про це повідомив директор департаменту з питань інформацій і зв`язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Він зазначив, що сказати точно, наскільки зросте тариф, - неможливо, адже для кожного будинку тариф розраховується індивідуально, а будинків комунальної власності у Харкові нараховується 8 тисяч.

"Найближчі два-три місяці йтиме робота з формування тарифу для кожного окремо взятого будинку, і перевірка цих тарифів відповідними структурами. Тільки після цього варто очікувати розгляду питання про підвищення квартплати на виконкомі. Іншими словами, якщо підвищення й буде, воно станеться не раніше квітня, а то й пізніше", - пояснив Сидоренко.

За його інформацією, підвищення тарифів пов'язане із збільшенням мінімальної зарплати та вартості електроенергії.

Крім того, Сидоренко повідомив, що у структурі нового тарифу передбачене підвищення оплати роботи працівників "Жилкомсервісу" у середньому на 76%. Останні п'ять років їх зарплата не змінювалась.

Раніше Харківська міськради оприлюднила інформацію про намір КП "Жилкомсервіс" збільшити тарифи на послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій, що знаходяться у комунальній власності міста.

comments powered by HyperComments