Що мер Слов'янська робив у Харкові

П'ятниця, 3 лютого 2017, 00:15
Делегація зі Слов'янська Донецької області 2 лютого побувала з робочим візитом у Харкові.
Що мер Слов'янська робив у Харкові

Це уже другий візит до Харкова представників міської влади Слов'янська. У складі нинішньої делегації були Слов'янський міський голова Вадим Лях, директори місцевих комунальних підприємств, мцсцеві депутати.

Два тижні тому слов'янці вже були у Харкові. Вони відвідали Центральний парк культури і відпочинку імені Горького, сквер «Стрілка» і ознайомилися з планами з реконструкції саду імені Шевченка. Цього разу вони побували в Саржиному яру, на комунальних підприємствах «Харківводоканал», «Центр поводження з тваринами», ознайомлилися з роботою СКП «Харківзеленбуд», КП «Міськсвітло», Департаменту земельних відносин.

Мер Слов'янська Вадим Лях зазначив, що у міської влади Харкова є чому повчитися:

«Нас направляють вчитися до Польщі, Прибалтики, але в нашій країні є міста, у яких можна повчитися. Харків – місто, що динамічно розвивається, його розвитку приділяють велику увагу. У 2014 році харків'яни одними з перших приїхали, щоб допомогти нам відновити Слов'янськ, водне господарство, робочі чистили свердловини, колодязі. Зараз є ряд інших питань, і нам потрібна допомога. У нас є плани, є фінресурси, які потрібно освоїти. У числі іншого, у нас немає такого парку відпочинку, яким він повинен бути, і в поточному році ми плануємо цим зайнятися», – розповів Вадим Лях.

Генеральний директор КП «Словмістводоканал» Андрій Кійко зазначив, що на підприємстві планують впровадити кілька нових напрямків. Зокрема, цікавить, як у «Харківводоканалі» облаштована робота абонентської служби, аварійних бригад, питання формування тарифів:

«Харківводоканал» – одне з передових підприємств в нашій галузі. Питань багато, ми дізналися, що у вас унікальна система на очисних спорудах. Також ми б хотіли вивчити питання формування тарифів і співпраці з міжнародними організаціями. У Донецькій області працює маса організацій, є допомога, і ми повинні розуміти, як правильно її опанувати», – сказав Андрій Кійко.

Зараз в Слов'янську приймають жителів Авдіївки. За даними Вадима Ляха, до Слов'янська прибули 90 людей, в місті організовано збір гуманітарної допомоги, теплих речей тощо.

Як повідомляла «Справжня варта», проти ночі 2 лютого по Авдіївці з боку бойовиків був завданий новий артилерійський удар.

comments powered by HyperComments