Як у Харківській області голосують за пам'ятник Героям Небесної Сотні

П'ятниця, 3 лютого 2017, 21:25
На сайті харківського Євромайдану і в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва продовжують збирати думки жителів області про 21 варіант монументу.
Як у Харківській області голосують за пам'ятник Героям Небесної Сотні

За словами організаторів конкурсу, голосування триває досить активно, свою думку висловили вже кілька сотень жителів міста і області. На проміжних етапах опитування голоси харків'ян не рахували, тому - який проект лідирує у харків'ян - сказати поки не можна.

«Скринька для голосування, яка знаходиться в Центрі культури, залишиться запечатаною до фіналу проекту. Тоді ж підіб'ємо підсумки інтернет-голосування, - зазначив член журі конкурсу, координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін. – Не зупиняючись на якомусь конкретному ескізі, хочу зазначити, що у євромайданівців є концептуальне розуміння того, яким має бути пам'ятник. Це повинен бути монумент не смерті, а життю. Герої повинні постати не стільки жертвами, скільки переможцями».

На думку голови секції скульптури Харківської організації Національної спілки художників України Фелікса Бетліємського, роботи якого також беруть участь у конкурсі, всі представлені ескізи варті уваги харків'ян.

«Як зізнавалися мої колеги, вони вже давно не бачили подібних за якістю і задумом робіт. Є проекти європейського рівня, адже найголовніше в скульптурі - це пам'ятник-символ, у цій формі і ховається сенс роботи», - розповів Фелікс Бетліємський.

Підсумки конкурсу підіб'ють 17 лютого близько трьох десятків членів журі, серед яких - представники громадськості, ХОДА, міської влади, а також ректори профільних вишів, мистецтвознавці, скульптори і родичі Героїв Небесної Сотні. До цього часу кожен бажаючий може прийти на виставку, висловити свою думку і проголосувати за вподобаний проект. До цього ж часу буде проходити інтернет-голосування. Якщо журі не визначить переможця - конкурс буде продовжений.

Майбутній пам'ятник планують встановити на площі Героїв Небесної Сотні.

«Все ж ми розраховуємо, що зможемо визначити переможця. В такому випадку про нього ми оголосимо 20 лютого - у День пам'яті Героїв Небесної Сотні», - повідомив Володимир Чистилін.

Як повідомляла «Справжня варта», визначено переможця конкурсу на кращий проект пам'ятного знака на площі Свободи.

 

comments powered by HyperComments