Поліція б'є на сполох: селяни Харківщини запасаються зброєю

Вівторок, 7 лютого 2017, 12:03
Вони ходять вулицями з рушницями, б'ють зайців і роблять обрізи
Поліція б'є на сполох: селяни Харківщини запасаються зброєю

Усього за два дні поліція Харківської області повідомила про три випадки незаконного поводження зі зброєю у трьох різних районах області.

У селі Заброди Богодухівського району місцеві мешканці помітили посеред вулиці людину з мисливською рушницею в руках, і зателефонували правоохоронцям. Ті виїхали на місце й вияснили, що 55-річний чоловік зберігав на горищі зброю, схожу на перероблену кустарним способом гвинтівку "Мосіна", майже 40 набоїв і мисливський ніж.

Зброю вилучили, місце її придбання й мету зберігання виясняють слідчі. Крисінальне провадження відкрите за статтею "Незаконне поводження зі зброєю", підозрюваному загрожує сім років позбавлення волі.

У Первомайському районі поблизу села Миколаївка патрульна поліція зустріла на дорозі двох невідомих у камуфляжі із мисливськими рушницями. Виявилось, що вони мешканці Харкова віком 41 і 48 років, і вони приїхали на полювання, не маючи для цього дозволу. Дозвіл у них був лише на зброю.

Поряд правоохоронці знайшли машину з нетверезим 54-річним громадянином і двома заячими тушками.

Рушниці вилучили, машину відправили на штрафмайданчик, а чоловікам виписали штрафи за керування автомобілем у стані сп`яніння та за порушення правил використання об'єктів тваринного світу.

А у Краснокутському районі мешканець села Комарівка повідомив правоохоронцям, що у лісі біля його села ходить селянин з Колонтаїва "з предметом, схожим на зброю".

За дозволом суду у останнього провели обшук і знайшли ложе від арбалету та саморобну рушницю 16 калібру. Їх відправили на експертизу. Слідчі розслідують інцидент за кримінальною статтею "Незаконне поводження зі зброєю". "Зброяр" може сісти у в`язницю на сім років.

Раніше голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична поставила силовикам завдання слідкувати за безпекою та громадським правопорядком, а особливий акцент зробити на контролі за переміщенням і зберіганням зброї.

comments powered by HyperComments