Харківщина й надалі буде флагманом у науці - Світлична (Відео)

Середа, 22 лютого 2017, 11:29
Голова ХОДА попросила ректорів створити безпечні умови для студентів
Харківщина й надалі буде флагманом у науці - Світлична (Відео)

Відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів Харківської області, у якому взяла участь голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Під час заходу обговорили фінансування вищих навчальних закладів, основні напрями регіональної стратегії «Екологія Харківщини» й інші нагальні теми.

«Харківська вища школа представлена 29-ма вищими навчальними закладами. Гарні традиції – це, безумовно, важливо, але, спираючись на них, ми повинні рухатися вперед. Це запорука розвитку харківської вищої школи та гарна відповідь усім тим, хто каже про девальвацію національної науки. Ми маємо бажання, перспективу та результат", - зазначила Світлична.

Вона також повідомила, що 2 березня на базі ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбудеться виїзне засідання Комітету з питань науки та освіти Верховної Ради України.

«Вища школа Харківщини має не тільки традиції, але й гарні перспективи. Сподіваюся, що Харківщина буде й надалі флагманом у науці на теренах України та гарно зарекомендує себе на міжнародній арені», - сказала голова ХОДА.

Крім того, Світлична акцентувала увагу присутніх на безпеці студентів Харківщини.

«Завдяки координації дій у найважливіші часи 2014-2015 років разом з вишами нам вдалося ввести в дію систему безпеки у вищих навчальних закладах. Я прошу кожного ректора приділити особливу увагу питанням створення безпечних умов для здійснення навчально-виховного процесу та проживання студентів у гуртожитках», - сказала голова ХОДА.

У цьому ж контексті Юлія Світлична відзначила й важливість проведення в регіоні роботи з протидії проявам сепаратизму та антидержавницьким заявам.

«На жаль, у вищих навчальних закладах Харківщини є непоодинокі випадки проявів сепаратизму - як з боку викладачів, так і з боку студентів. Вважаю це неприпустимим з точки зору захисту національних інтересів і з морально-етичних міркувань. Хочу наголосити, що в разі наявності таких випадків і фактів за неприйняття відповідних заходів керівники будуть нести персональну відповідальність», - підкреслила вона.

Начальник Управління СБУ в Харківській області Едуард Кріцин повідомив, що ворог намагається впливати на студентство, створюючи, зокрема, псевдоукраїнські сайти з метою дестабілізації ситуації в регіоні. Але СБУ все контролює, а зловмисників розкривають.

Раніше Світлична заявила, що Майдан навчив українців бути незламними та рішучими.

comments powered by HyperComments