Поліція під Харковом перевіряє пасажирських перевізників/ Фото

П'ятниця, 24 лютого 2017, 18:31
Зупиняють маршрутні автобуси, рахують, чи відповідає кільскість пасажирів кількості місць у транспорті
Поліція під Харковом перевіряє пасажирських перевізників/ Фото

Рейди проводяться працівниками АТІ УПД спільно з інспекторами Укртрансбезпеки.

Так, у ході перевірки було зупинено маршрутний автобус, водій якого порушив вимоги правил дорожнього руху щодо перевезення пасажирів понад встановлену кількість пасажирських місць. На порушника було складено відповідну постанову за ознаками ч. 1 ст. 121-2 з вказанням штрафу у розмірі 170 грн.

Під час профілактичних заходів протягом січня поточного року співробітники автотехнічної інспекції Управління превентивної діяльності взяли участь в проведенні 5 конкурсів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. За даний період було перевірено 5 пасажирських перевізників на їх відповідність вимогам нормативно-правових актів у сфері безпеки дорожнього руху. Також було перевірено технічний стан 103 автобусів на їх відповідність вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища, а також правил технічної експлуатації, інструкцій підприємств-виробників. Контроль технічного стану автобусів здійснювався за допомогою пересувного діагностичного пункту.

При проведенні надзору за рухом транспортних засобів по дотриманню пасажирськими перевізниками вимог безпеки під час перевезення пасажирів було виявлено 23 порушення Правил дорожнього руху, скоєного водіями автобусів, в т.ч. керування технічно несправними транспортними засобами – 21, порушення правил перевезення пасажирів – 1 та інші – 1, - повідомили у ГУНП.

comments powered by HyperComments