Можна створювати необмежену кількість госпітальних округів в області - Мінохорони здоров'я

П'ятниця, 24 лютого 2017, 17:32
Про таку можливість повідомили у міністерстві
Можна створювати необмежену кількість госпітальних округів в області - Мінохорони здоров'я

Як повідомляє прес-служба установи, процес формування госпітальних округів обростає чисельними міфами.

По-перше, географічні межі округу пропонує місцева влада, уряд їх тільки затверджує.

Далі - "ніхто лікарні не закриватиме. Мова може йти про їх перепрофілювання. Тобто замість малопотужних, мало завантажених, погано оснащених лікарень будуть створені інші медичні заклади (центри реабілітації для тисяч учасників АТО, діагностичні центри, хоспіси тощо). А кращі на даний час лікарні будуть додатково технічно та кадрово підсилені".

Доступ до медичної допомоги.Завдяки впорядкуванню мережі медичних закладів в кожному госпітальному окрузі буде принаймні одна потужна лікарня інтенсивного лікування, яка працюватиме 24 години на добу 7 днів на тиждень. Вона буде забезпечена сучасним обладнанням, там працюватимуть висококваліфіковані лікарі, які матимуть належну практику. Якість лікування в такому медичному закладі буде значно вища.

У міністерстві пишуть, що можна створювати необмежену кількість госпітальних округів в області,  але створення потужної лікарні в кожному районі – це утопія і нераціональне витрачання коштів. Щоб лікарі мали належне навантаження, а обладнання використовувалось максимально ефективно, кількість населення округу має складати мінімум 120 тисяч осіб.

І останнє - госпітальні округи не можна створювати до завершення адміністративно-територіальної реформи.

Нагадаємо, що ХОДА опублікувала список госпітальних округів: Люботин залишився з багатопрофільною лікарнею. Проект госпітальних округів Харківської області станом на 7 лютого опублікований на сайті ХОДА.

comments powered by HyperComments