Світлична: "Військові – це сила, мужність і гордість України"

П'ятниця, 24 лютого 2017, 13:45
Харківський університет повітряних сил випустив сержантів і лейтенантів
Світлична: "Військові – це сила, мужність і гордість України"

Сьогодні у Харківському національному університеті Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба пройшла церемонія прискореного випуску офіцерів та професійних сержантів-авіаторів, що успішно завершили навчання.

Участь в урочистому заході взяла голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Вона привітала випускників зі святом і побажала їм стійкості, незламності духу та впевненості у подальшій військовій кар’єрі.

"Зараз, коли Україна переживає нелегкі часи, і кожен з нас відстоює її цілісність та незалежність, саме на вас український народ покладає величезні надії. Ви - найкращі, тому що мали змогу отримати кваліфікацію в одному з кращих вишів України. Військові – це наша сила, мужність, гідність, патріотизм і гордість України", - сказала Світлична.

У ході урочистостей Юлія Світлична вручила молодим українським військовим дипломи.

Загалом армія поповнилась 189-ма воїнами. 60 випускників стали професійними сержантами-авіаторами, а 129 – здобули первинне офіцерське звання лейтенант.

Двоє випускників заслужили золоту медаль, і ще 10 зможуть похвалитися дипломом з відзнакою. Приблизно кожен п’ятий з числа випускників продовжує сімейну династію військових.

Юлія Світлична також відзначила, що в області особлива увага приділяється військово-патріотичному вихованню молоді.

«До цього процесу ми залучаємо викладачів, військових. Задля того, щоб створювати механізми й працювати за цим напрямком не лише зі школярами, але й зі студентами», - зазначила голова ХОДА.

Раніше учнів старших класів шкіл Чугуєва зводили до військової частини 3017 Національної гвардії України.

comments powered by HyperComments