Міжнародна інфраструктура Харківщини дає можливість знаходити нові ринки збуту та нових партнерів - Світлична

Вівторок, 28 лютого 2017, 13:29
Завданням керівництва області є пошук нових ринків збуту.
Міжнародна інфраструктура Харківщини дає можливість знаходити нові ринки збуту та нових партнерів - Світлична

Про це повідомила губернатор Харківської області Юлія Світлична під час зустрічі з представниками МЗС та Міністерства з питань міжнародного розвитку Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

За словами голови ХОДА,  Харківщина - перспективний регіон для іноземних інвесторів. Зараз найдинамічніше розвиваються промислове виробництво, яке продемонструвало в 2016 році зростання на 7%, агропромисловий комплекс, сфери освіти та науки.

"Нам цікаві проекти, які дадуть перспективи розвитку Харківській області, можливості для економічного зростання в цілому і для індивідуального розвитку кожному мешканцю Харківщини", - повідомила Юлія Світлична.

За словами координатора програм Фонду належного управління Міністерства з питань міжнародного розвитку Великобританії Бена Чалліса, вже у 2017 році буде реалізований проект від ЄБРР щодо підтримки агропромислового комплексу. У цьому проекті безпосередній внесок зробить Великобританія. Країна надає технічну допомогу для розвитку малого та середнього бізнесу.

Додатковою перевагою при реалізації програми розвитку АПК у регіоні стане те, що у минулому році на Харківщині був відкритий офіс ЄБРР.

Керівник області також підкреслила, що Харківська область є надійним партнером, який реалізовує спільні проекти з диппредставництвами різних країн світу та міжнародними організаціями. Зокрема, 2 меморандуми підписані між керівництвом ХОДА та Посольством США в Україні. Спільно з USAID у регіоні реалізується проект будівництва регіонального Центру надання адмінпослуг.

comments powered by HyperComments