В межах приписної кампанії до військкоматів з’явилося 86% юнаків

Вівторок, 28 лютого 2017, 19:42
В Харківській області до завершення підходить приписна компанія, в межах якої юнаки 2000 року народження в обов’язковому порядку мусять з’явитися до військкоматів.
В межах приписної кампанії до військкоматів з’явилося 86% юнаків

Про це розповів Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківського військового комісаріату під час своєї прес-конференції. За його словами, 31 березня завершується приписна кампанія, під яку підпадають хлопці 2000 року народження. Вона передбачає, що вони мають з’явитися до місцевих військкоматів та стати на армійський облік.  

Загалом, по Харківській області під приписку підлягає 8956 юнаків. До військкоматів з’явилося 7 726 осіб, що становить 86% від всього загалу. З них придатними до військової служби було визнано 5778 чоловік, а непридатними – 553. 12 юнаків висловили бажання проходити альтернативну невійськову службу, 35 бажають поступити на контрактну військову службу після досягнення 18 років, а 91 – навчатися військових вишах.

Загалом, під час приписної кампанії учасників визнають придатними для проходження військової служби або вони отримують певний термін – рік чи шість місяців – для проходження необхідного лікування. Проте у випадках, коли юнака визнають непридатним для військової служби, йому дають військовий білет. Там вказано, що конкретно ця особа є непридатною до військової служби в мирний час та обмежено придатною – у воєнний. В інших випадках видається довідка про приписку.

Вся приписна кампанія проводитися під контролем Харківського обласного військкомату. За словами Калгушкіна, приписна кампанія проходить вдало. Є районні військкомати, які виконали завдання на всі 100%.

Зокрема, Юрій Калгушкін розповів про весняну призивну кампанію, підготовчі заходи до якої стартують 1 березня. Він підкреслив, що за призовниками, які будуть визнані придатними для проходження військової служби, зберігатиметься їх робоче місце та середня заробітна плата. Після проходження медичної комісії та відповідної підготовки їх буде направлено до пунктів постійної дислокації. Проте тим особам, які отримали повістку, але не з’явилися до військкоматів, загрожуватиме адміністративна відповідальність.

«З 1 квітня починають працювати районні призовні комісії та обласна призовна комісія, – розповів Калгушкін, – і на основі цих даних, на основі висновків медичної комісії, на основі вивчення особистих якостей кожного призовника будуть виноситися рішення».

Щодо планового задання для Харківської області, то з ним ще має визначитися Кабінет міністрів. Проте Калгушкін розповів, що орієнтовно воно складатиме 1200 осіб. Щодо фінансування даної призивної кампанії, то Кабін визначатиме суму для кожної області окремо.

comments powered by HyperComments