Як зменшити бюджетні витрати Харкова - Маринін

Четвер, 2 березня 2017, 18:53
Скорочення чисельності комунальних підприємств разом з передачою їх в концесію приватним структурам – шлях суттєвого скорочення бюджетних витрат
Як зменшити бюджетні витрати Харкова - Маринін

Таку думку висказав громадській активіст, екс-депутат Харківської міськради шостого скликання Дмитро Маринін у своєму фейсбуці.

«Перше - це максимальне скорочення чисельності комунальних підприємств міста шляхом їх з'єднання з великими або з'єднання один з одним. Друге - всі великі комунальні підприємства, згідно українського законодавства, з дотриманням всіх необхідних норм і на вигідних для Громади Харкова умовах повинні бути передані в концесію приватним українським або закордонним компаніям», - пише Маринін.

«Передавши в концесію великі комунальні підприємства міста, ми можемо щорічно економити як мінімум чверть бюджету Харкова. А це 3-4 мільярди гривень, які цілком можливо витратити на підняття заробітних плат вчителям, лікарям, працівникам бюджетної сфери, капітально відремонтувати дороги і житлові будинки. А основний фонд комунальних підприємств, тобто магістральні трубопроводи, рухомий склад та інше буде турботою приватних компаній», - вважає екс-депутат.

За його словами, до такого висновку він прийшов завдяки своєму депутатському досвіду та працюючи над магістерською роботою "Публічне управління розвитком житлово-комунальної сфери регіону", яку він захистив на кафедрі регіонального розвитку та місцевого самоврядування Національної академії державного управління при Президентові України.

Раніше Дмитро Маринін заявив, що "місто потрібно пожвавити, а міську владу - змусити попотіти".

comments powered by HyperComments