Жадан написав міністру культури про "одіозну колону" в центрі Харкова

Понеділок, 6 березня 2017, 18:15
Євгена Ніщука публічно запросили у Харків
Жадан написав міністру культури про "одіозну колону" в центрі Харкова

Харківський письменник, поет і музикант Сергій Жадан написав відкритий лист міністру культури України Євгену Ніщуку

"Останнім часом усе частіше доводиться чути від мешканців міста прохання «передати Нищуку» ті чи інші пропозиції та ідеї. Передусім це стосується листа від представників харківської громади, адресованого на твоє ім’я, щодо неправомірності встановлення на харківському майдані Свободи сумнозвісної колони. На цей лист харків’яни, на жаль, так і не отримали жодної відповіді. Певен, що ти, як людина, яка добре розуміє потребу й права суспільства на повноцінний відкритий діалог із владою, все ж відреагуєш на питання харків’ян і знайдеш можливість для розмови з представниками громади", - сказано у тексті.

Жадан пояснив, що харків’яни постійно зіштовхуються з безліччю проблем у культурній та гуманітарній сфері.

"Йдеться, звісно, не лише про одіозну колону на головній площі міста. Йдеться також про загальні питання, пов’язані з історичною та культурною пам’яттю Харкова, з культурною політикою регіону загалом", - підкреслив митець.

Він зазначив, що Ніщуку, як представнику влади, буде "важливо почути настрої та думки громадян півторамільйонного міста, які переймаються майбутнім свого регіону й готові до спільної діяльності на користь нашої країни".

"Це наша країна, й майбутнє її залежить від нас усіх", - підкреслив він наостанок.

Раніше електронна петиція "Свободу площі Свободи! Скасувати результати "бліц-конкурсу" на пам'ятний знак на площі Свободи і провести відкритий міжнародний конкурс" набрала необхідну кількість голосів. Мер міста Геннадій Кернес відповів, що рішення журі конкурсу не скасують, але міськрада врахує рішення суду.

comments powered by HyperComments