Рішення журі конкурсу на пам'ятник на площі Свободи не скасують, але міськрада врахує рішення суду

Четвер, 9 лютого 2017, 17:52
Про це заявив Харківський міський голова Генадій Кернес у відповіді на петицію щодо відміни результатів архітектурного бліц-конкурсу
Рішення журі конкурсу на пам'ятник на площі Свободи не скасують, але міськрада врахує рішення суду

"Відповідно до п. 49 постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 1999 року № 2137 «Про затвердження Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів» рішення журі остаточне і не може бути змінено, в тому числі замовником - виконавчим комітетом Харківської міської ради", - пише Генадій Кернес.

Але, "з огляду на вищевикладене, прийняття подальшого рішення по установці пам'ятного знака на площі Свободи в Харкові буде здійснюватися з урахуванням результатів розгляду справи в суді".

Нагадаємо, що електронна петиція "Свободу площі Свободи! Скасувати результати "бліц-конкурсу" на пам'ятний знак на площі Свободи і провести відкритий міжнародний конкурс" за 2 дні набрала необхідну кількість підписів.

Раніше повідомлялось, що, окрім фігури ангела, по периметру біля колони планується поставити фігури чотирьох історичних персонажів: скіфа з Північного Причорномор’я Анахарсіса, князя Ігоря, козака-пісняра Семена Климовського та поета-романтика Михайла Петренка в образі студента.

comments powered by HyperComments