Нацгвардія здала кров для Збройних сил/ Фото, Відео

Юрій Тростянець, Сергій Козлов  |  Неділя, 12 березня 2017, 09:03
Це зробили і курсанти, і курсантки з Харкова
Нацгвардія здала кров для Збройних сил/ Фото, Відео

Курсанти розташованої у Харкові Національної академії Національної гвардії України здали кров для лікування побратимів із Збройних сил України, поранених під час бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

Кров, яку майбутні офіцери здають регулярно, приймали у Харківському обласному центрі служби крові.

"Для нас немає різниці, для кого ми здаємо кров – для бійців Нацгвардії, Збройних сил чи прикордонників, адже ми всі побратими, і стоїмо на захисті нашої держави. Це правильно допомагати один одному. Окрім благодійної, акція ще й виховна. Ми виховуємо у нашому навчальному закладі справжніх офіцерів, які з перших днів служби мають знати, що піклуватися про підлеглих і побратимів – це їх основний обов’язок. Усі курсанти здавали кров добровільно, тому я впевнений, що покоління, яке зростає, - на вірному шляху», - зазначив заступник начальника академії полковник Микола Товма.

В обласному центрі служби крові добре знають про академію Нацгвардії, а декого з її представників уже пізнають. Адже вони регулярно здають кров та плазму для потреб військового шпиталю Харкова та обласних клінічних лікарень.

«Це зовсім не страшно, і після першого разу хочеться знову здавати кров. Через те, що це добровільно, починаєш відчувати гордість за добрий вчинок. Приємно розуміти, що це комусь може врятувати життя», - зазначила курсант академії Яна Щербина.

Раніше повідомлялось, що Нацгвардія запросила харків`ян на селфі з бронетехнікою.

comments powered by HyperComments