На гендерному марафоні Харківщину поставили у приклад

Вівторок, 14 березня 2017, 10:31
На думку учасників заходу, завдяки голові ХОДА Юлії Світличній область починає свій розквіт
На гендерному марафоні Харківщину поставили у приклад

У Харкові пройшов медійний марафон на гендерну тему "Роль жінок у просуванні реформ в Україні". Захід відбувся завдяки Харківській облдержадміністрації та Національному демократичному інституту.

Під час марафону обговорювалися ключові ролі, які відіграють жінки на різних рівнях реформ, а також шляхи подолання негативних гендерних стереотипів, що перешкоджають широкій участі жінок у політичному житті країни.

У рамках події провели панельні дискусії за участю місцевих депутатів, громадських активістів, експертів, представників міжнародних організацій і державних структур, під час яких обговорювалася роль жінок в побудові нової європейської України і їх можливостей в процесі децентралізації.

"Гендер – це не фемінізм, як дехто вважає. Це дуже складна тема, її однобоко сприймає більшість мешканців нашої країни, - пояснила співорганізатор події, голова Благодійного фонду "Майбутнє нації" Марія Андреас. - У залі було негусто з чоловіками, бо - не розуміють. На круглому столі з гендерних аспектів ринку праці ми підняли, як виявилося, цілі пласти проблем, з якими будемо розбиратися: і труднощі з працевлаштуванням жінок віком понад 45 років, і медицина з її частою нетолерантністю до статі".

Політичний експерт, модератор круглого столу Світлана Кушнір звернула увагу, що участь у круглому столі взяла екс-керівник патрульної поліції Харкова Ольга Юськевич.

"Її позиція щодо рівності чітка - ставайте профі в обраному фаху та дійте за єдиними правилами, без виключень і поблажок. Тоді перед жінками відкриватимуться широкі можливості кар'єрного росту, - розповіла Кушнір.

Окремою темою стала жінка у політиці. При цьому учасники гендерного заходу звернули увагу на приклад Харківської області, якою керує жінка.

"Жінка у сфері прийняття рішень - для мене це у першу чергу Юлія Світлична, з якою наш регіон, дуже у це вірю, починає свою яскраву весну і розквіт", - зазначила Андреас.

На думку учасників марафону, захід продемонстрував високий рівень зацікавленості у гендерних аспектах розвитку сучасної України і важливу роль жінок як ініціаторів і провідників змін у державному, громадському та медійному секторах країни.

Раніше повідомлялося, що у Харкові обговорили проблеми інвалідів, пов`язані з гендерними особливостями.

comments powered by HyperComments