Залізничний вокзал під Харковом евакуювали із-за пожежі

Четвер, 16 березня 2017, 15:04
Вибратись самостійно змогли не всі
Залізничний вокзал під Харковом евакуювали із-за пожежі

В районі залізничного вокзалу селища Куп`янськ-Вузловий Харківської області рятувальники провели наближені до реальних умов пожежно-тактичні заняття на тему «Гасіння умовної пожежі на об’єктах з масовим перебуванням людей».

До навчань залучили Куп’янську дирекцію залізничних перевезень, повідомили в ГУ ДСНС України у Харківській області.

Основною метою заходу було відпрацювання тактики дій особового складу ДСНС під час ведення аварійно-рятувальних, пошуково-рятувальних і пожежно-рятувальних робіт на об’єктах залізничної інфраструктури.

За легендою, внаслідок занесення відкритого джерела вогню виникла пожежа у залі очікування вокзалу, де зазвичай перебуває до 200 пасажирів. Через пожежу та щільне задимлення шляхів евакуації може виникнути загроза їхньому життю.

Площа "пожежі" склала 50 кв.м. До прибуття рятувальників основна маса людей була евакуйована адміністрацією об’єкту, але дехто не зміг самостійно вибратись із небезпечної зони. Відповідальним за газодимозахист співробітникам ДСНС довелось "організовувати їх порятунок". На свіже повітря "вивели" біля десяти осіб, яким "надали" першу допомогу.

До ліквідації навчальної пожежі були залучені вісім рятувальників. Проведене пожежно-тактичне заняття дало змогу виробити навички з ліквідації подібних пожеж.

Також інспектори Куп’янського райвідділу держслужби з надзвичайних ситуацій провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками вокзалу. І роздали співрозмовникам листівки з друкованою інформацією.

Раніше повідомлялося, що харківські села страждають від трав`яних пожеж.

comments powered by HyperComments