Реальні доходи отримувачів субсидій почнуть перевіряти обходом по квартирах

Понеділок, 20 березня 2017, 10:07
Цим займеться спеціальна служба, яку планується створити при Мінсоцполітики
Реальні доходи отримувачів субсидій почнуть перевіряти обходом по квартирах

Поки що, за словами представників міністерства, ці плани носять переспективний характер. Але вже в новому опалювальному сезоні "спецінспектори" можуть почати перевірки - з 1 січня 2018 року. Реально ж вони вийдуть в нормальний режим роботи з 1 січня 2019 року.

Що і як буде враховуватися при таких поквартирних перевірках, поки неясно, як і юридичні підстави приходу чужих людей в наші квартири і будинки.

Раніше Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко  повідомив, що «ніяких суттєвих змін у наступному опалювальному сезоні не буде. Уряд не буде змінювати чи то формулу нарахування субсидії, чи то критерії для її нарахування. Найголовніший критерій – співвідношення доходів родини і витрат на житлово-комунальні послуги»Він також нагадав, що в середньому витрати на оплату житлово-комунальних послуг не повинні перевищувати 10-15% доходів родини.

Нагадаємо, що Національний банк України вніс зміни до касових операцій, згідно з якими для того, щоб заплатити за комунальні послуги, українцям необхідно буде пройти перевірку на причетність до тероризму.

Також  в Україні планують встановити нову ціну на газ для населення. Мінекономрозвитку пропонує на період із 1 серпня до 1 жовтня 2017 року визначити ціну реалізації газу для населення на рівні 4942 гривень плюс ПДВ.

Також 22 березня на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради збираються ухвалити рішення про підвищення вартості проїзду у Харківському метрополітені до 4 грн, а у тролейбусах та трамваях - до 3 грн.

 

 

 

comments powered by HyperComments