На Харківщині - найчисленніша в Україні в'єтнамська діаспора - Світлична/ ВІДЕО

Четвер, 23 березня 2017, 07:01
Ми два дружніх народи, які, безумовно, відносяться з особливою увагою один до одного
На Харківщині - найчисленніша в Україні в'єтнамська діаспора - Світлична/ ВІДЕО

Це відзначила голова ХОДА під час урочистого прийому з участю Надзвичайного і Повноважного Посла Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні Нгуєн Мінь Чі.

"В 2016 році зовнішньоторговельний оборот нашого регіону з В'єтнамом склав 4 мільйони доларів США, що в нас навчаються студенти з Республіки В'єтнам. Ми два дружніх народи, які, безумовно, відносяться з особливою увагою один до одного», - сказала Юлія Світлична.

За словами посла, "Харків є столицею співдружності в'єтнамських громадян, що проживають в Україні. Слово «Харків» вимовляється в'єтнамцями - і тут, і на батьківщині - завжди з любов'ю та прихильністю".

23 січня 1992 року було встановлено дипломатичні відносини між Україною та Соціалістичною Республікою В'єтнам. У 1993 році відкрито Посольство В'єтнаму в Україні. У 1997-му відкрилося українське посольство в Соціалістичній Республіці В'єтнам.

Раніше губернаторка дуже схвально віднеслася до намірів Авіаліній Туреччини відкрити з Харкова новий рейс на «Ататюрк».

"На даний момент через аеропорт «Харків» літають 11 авіакомпаній. У порівнянні з 2015 роком пасажиропотік збільшився на 60%. І ми, безумовно, вітаємо той факт, що одна з найбільших авіаліній, яка відзначена найвищими оцінками, зайде на територію Харківської області. Ми розуміємо важливість такого великого міжнародного хаба, яким є аеропорт «Ататюрк». Відкриття рейсу Харків - Стамбул надасть доступ до безлічі стикувань і пожвавить і без того зростаючий пасажиропотік у Харківській області», - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична під час зустрічі з  директором Представництва Turkish airlines у місті Харків Альпером Кашікчі.

 

comments powered by HyperComments