Балаклія: ХОДА спростувала інформацію про те, що прикутих хворобою до ліжка літніх людей ("лежачих") не вивозять

Четвер, 23 березня 2017, 11:42
Евакуація людей в селі Яковенково вже йде, в тому числі і лежачих
Балаклія: ХОДА спростувала інформацію про те, що прикутих хворобою до ліжка літніх людей ("лежачих") не вивозять

За оперативною інформацією, в даний момент з Балаклеї і найближчих до зони ураження населених пунктів вже евакуювали всіх дітей з батьками. Людей розміщують в першу чергу в приміщеннях дитсадків, шкіл та закладів соцзахисту Балаклійського району. Також налагоджено взаємодію з найближчими районами Харківської області, там також готують установи до прийому евакуйованих. Навчальний процес в навчальних закладах Балаклеї і тих установах, в яких розмістяться евакуйовані, припинено на найближчі два дні. З 27 березня в школах починаються канікули, тому серйозних труднощів у зв'язку з припиненням навчального процесу не буде, - повідомили "Справжній Варті" у ХОДА.

Нагадаємо, що керівник Головного управління Національної поліції України у Харківській області Анатолій Дмитрієв назвав страшним лихом пожежу, яка "з невідомих поки що причин" виникла на базі озброєння у Балаклійському районі.

"Терміново прибув на місце події, приймаю участь у роботі оперативного штабу. З третьої години по тривозі піднято весь особовий склад харківської поліції. Патрульна поліція цілодобово контролюватиме ситуацію в місті, щоб уникнути фактів мародерства. Крім того, наряди поліції виставлені біля об'єктів, де проведена евакуація – охороняємо школи, дитячі садки, підприємства та інше. Під особливий контроль взято обліковий контингент. По місту працюють піші патрулі. Залучаємо до цієї роботи бійців Нацгвардії", - написав він у Facebook.

23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, розпочалася пожежа. Приймаються усі заходи щодо локалізації та тушіння пожежі на місці. На місці розгорнуто штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою ХОДА Юлією Світличною.

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, - повідомила глава ХОДА. - На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

Усе, що відомо про пожежу на складах у Балаклії.

comments powered by HyperComments