Склади під Балаклією можуть горіти ще тиждень – прем'єр-міністр/ ВІДЕО

Четвер, 23 березня 2017, 16:59
Підірвано їх безпілотним літальним апаратом
Склади під Балаклією можуть горіти ще тиждень – прем'єр-міністр/ ВІДЕО

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман допускає, що пожежа на складах зберігання боєприпасів біля Балаклії Харківської області може тривати до 7 днів.

Про це він повідомив журналістам у четвер, перебуваючи біля місця події.

Також  Службою безпеки України за вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 113 КК України (диверсія), а військовою прокуратурою Харківського гарнізону – за ознаками ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду). Про це під час брифінгу повідомив Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Він поінформував, що для гасіння пожежі та ліквідації наслідків залучено 50 одиниць техніки, особовий склад служби з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України та групи розмінування. У зв’язку із триваючою детонацією боєприпасів гасіння пожежі на цей час не можливе. Також Анатолій Матіос повідомив, що наразі з’ясовано, що працівники охорони складів перед вибухом чули гул, схожий на політ безпілотного літального апарату (БПЛА).

Нагадаємо, що, за словами Президента України Петра Порошенка, він дав доручення головам обласних та Київської міської державних адміністрацій вжити невідкладних заходів щодо надання допомоги мешканцям Балаклійського району Харківської області, які постраждали внаслідок пожежі на майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння.

23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, розпочалася пожежа. Приймаються усі заходи щодо локалізації та тушіння пожежі на місці. На місці розгорнуто штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою ХОДА Юлією Світличною.

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, - повідомила глава ХОДА. - На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

Усе, що відомо про пожежу на складах у Балаклії.

 

comments powered by HyperComments