Міськрада пропонує жителям багатоповерхівок спільно оплатити утеплення будинків

П'ятниця, 24 березня 2017, 18:07
Термомодернізація будинків дає економію плати за теплопостачання в 30-60%
Міськрада пропонує жителям багатоповерхівок спільно оплатити утеплення будинків

Про це повідомила начальник відділу Департаменту житлового господарства Вікторія Богатир.

За її словами, за свої кошти людям необхідно буде утеплити місця загального користування, а дорогі роботи візьме на себе міська рада. Щоб взяти участь у програмі, харків'янам необхідно звернутися до Департаменту житлового господарства. Головна умова - не менше 75% мешканців будинку повинні дати згоду на співфінансування робіт. 

Як приклади, наведені результати таких робіт у будинку по пров. Титаренківському, 20.   За свої кошти мешканці замінили вікна та утеплили двері в «холодних» зонах, зробили теплоізоляцію труб. КП «Харківські теплові мережі» встановило на будинок тепловий лічильник з регулятором погодного регулювання і циркуляційний насос. Таким чином, тепло в 16-поверховому будинку почало рівномірно розподілятися по поверхах, і температура вирівнялася. Після цього за рахунок міського бюджету була утеплена глуха стіна і стіна в «холодній» зоні. Зараз у планах мешканців - вставити ще кілька євровікон, утеплити двері на техповерхах. А за кошти міського бюджету буде утеплена стеля в підвалі.  У сусідньому будинку №27 за тепло протягом опалювального сезону сплачують на 28% більше.

За словами мешканеця будинку та ініціатора впровадження енергоефективних технологій Леоніда Корсуна, вони розраховують знизити споживання тепла на 30%.

Нагадаємо, що вчора Харків підписав меморандум з USAID у сфері енергетичної реформи. Це дасть можливість залучити інвестиції, у тому числі для підвищення енергоефективності житлового фонду.

comments powered by HyperComments