У Балаклії висадився "десант" із слідчих і оперативників, роботи у них багато / Фото, відео

Понеділок, 27 березня 2017, 11:36
Райцентр і навколишні села очищено від вибухонебезпечних предметів
У Балаклії висадився "десант" із слідчих і оперативників, роботи у них багато / Фото, відео

35 слідчих і 30 оперативників вирушили до Балаклії для надання практичної допомоги СБУ в розслідуванні обставин виникнення пожежі на території збройного арсеналу.

Перед правоохоронцями стоїть завдання належним чином зафіксувати усі пошкодження у місті Балаклія та прилеглих селищах, які потрапили до радіусу обстрілу, зібрати необхідні матеріали, вилучити докази для проведення об’єктивного розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації на базі озброєння.

Крім того, визначають нанесені населенню збитки, щоб люди могли якомога швидше отримати матеріальні компенсації від держави. Для прискорення процесу фіксації залучені групи реагування патрульної поліції.

Поліція зазначає, що протягом чотирьох діб порушень публічної безпеки у Балаклії не було.

Напередодні надійшло три заяви від громадян про скоєння крадіжок майна, дев`ять - про пошкодження майна, ще два громадянина повідомили про пошкодження житла.

Місцевість патрулюють 110 патрулів.

З місцевим населенням проведено інформаційно-роз’яснювальна робота щодо правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та роздано 6 тисяч пам’яток щодо дій населення у разі виявлення таких предметів. Також в правоохоронці під час роботи з потерпілими роздавали громадянам пам’ятки про їх права.

Слідчо-оперативними групами, які вчора вирушили до міста Балаклія, оглянуто 215 об'єктів та складено 215 протоколів відповідно. На фото правоохоронці зафіксували ступінь пошкодження об’єктів. Для оцінки вартості пошкодженого майна призначені відповідні експертизи.

Станом на 7:00 піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій очистили від вибухонебезпечних предметів територію міста Балаклія та дев’ять населених пунктів, які потрапили в зону надзвичайної ситуації.

На технічній території арсеналу спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів різної інтенсивності.

Раніше голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична повідомляла, що у Балаклії проводиться експертна оцінка пошкоджень житлового фонду та об'єктів соціальної інфраструктури.

 

comments powered by HyperComments