Школярів ознайомили з міськрадою

П'ятниця, 31 березня 2017, 10:03
Екскурсію у Харківській міській раді було проведено для учасників Шкільної освітньої платформи
Школярів ознайомили з міськрадою

Школярам Немишлянського району показали  основні локації міськради, сесійну залу, познайомили з роботою чиновників та депутатів.

Під час відвідування сесійної зали депутат міської ради Габріель Михайлов пояснив учасникам освітньої платформи, як готується і проходить сесія міськради.

«Я вважаю, що такі екскурсії повинні входити в програму освіти в кожній школі. Діти зі шкільної лави мають розуміти, як працюють органи місцевого самоврядування, якими напрямками вони займаються, як і які рішення приймають. Діти виростуть і, можливо, стануть учасниками цих процесів. Харків - величезний організм, який весь час функціонує, тому ми розповідаємо дітям про те, як працює міська структура, мер, депутати», - зазначив Габріель Михайлов.

Він повідомив, що для школярів також планується провести екскурсію на комунальних підприємствах Харкова.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківська міськрада готова взяти участь у молодіжних проектах фінансово. 1 мільйон гривень виділено з міського бюджету Харкова на фінансування молодіжних проектів.

Також у Харкові визначили переможців конкурсу молодіжних, сімейних та гендерних проектів громадських організацій та благодійних фондів. 

На конкурс було подано 46 проектів, з яких 31 отримає фінансування.

Міська рада виділить на реалізацію кожного проекту-переможця 33% від необхідної суми, решту коштів організаціям необхідно залучити за рахунок спонсорської підтримки, грантодавців або скористатися власними ресурсами. Всього на ці цілі з міського бюджету виділили 1 млн грн.

Серед кращих проектів – організація у кожному районі «кімнат довіри», куди люди зможуть звернутися по допомогу і психологічну підтримку; Міжнародний фестиваль соціальної реклами; Центр допомоги молоді з числа учасників АТО та членам їхніх сімей; молодіжний інформаційний портал, де можна буде дізнатися про нові заходи, обговорити якісь теми, запропонувати свої ініціативи; сімейний клуб «Злагода»; школа активної молоді «Курс особистості»; створення єдиної волонтерської платформи «Ліга волонтерів» тощо.

comments powered by HyperComments