Рятувальники Харківщини ліквідували 38 пожеж в екосистемах

Четвер, 6 квітня 2017, 02:38
Протягом доби підрозділи служби порятунку здійснили 38 виїздів для гасіння сухої трави, листя та очерету. Сумарна площа горіння склала близько 8 га. Усі пожежі виникли через занесення відкритого джерела вогню або необережне поводження з вогнем. Внаслідок пожеж знищено дві господарчі будівлі.
Рятувальники Харківщини ліквідували 38 пожеж в екосистемах

Найбільша кількість загорянь в екосистемах виникла у місті Харкові – 11, а також у Харківському районі області – 4. Також вони траплялись у Вовчанському, Валківському, Богодухівському, Ізюмському, Дергачівському, Балаклійському, Великобурлуцькому, Краснокутському, Сахновщанському, Зміївському, Шевченківському, Чугуївському та Лозівському районах області.

Вогонь від палаючого сухостою перекинувся на 2 господарчі будівлі. Один випадок трапився о 09:55 у селі Куньє Ізюмського району, де горів сарай на площі 32 кв.м. Інший – у селищі Джгун Зміївського району. Там горіла господарча споруда на площі 25 кв.м. Дані пожежі були успішно ліквідовані рятувальниками з найменшими збитками.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі. Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

comments powered by HyperComments