Трагедія в Балаклії, яка сталась 23 березня – це абсолютна диверсія - Зубко

Четвер, 6 квітня 2017, 18:03
Це спланована акція, направлена на знищення армійського складу
Трагедія в Балаклії, яка сталась 23 березня – це абсолютна диверсія - Зубко

Таку думку висловив під час брифінгу в ДСНС Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За словами Зубко, правоохоронні органи обов’язково доведуть, що трагедія в Балаклії, яка сталась 23 березня – це абсолютна диверсія. Такий розвиток подій, коли в 02:58 ночі в Балаклеї відбувся перший хлопок, а в 03:05 – почалися розриви снарядів, свідчить про сплановану акцію, направлену на знищення армійського складу. 

Віце-прем’єр-міністр додав, що першочергові оперативні дії, здійснені в Балаклеї були направлені на евакуацію населення, логістику розміщення людей, розмінування там, де був можливий доступ, та обстеження будинків. «Зараз найважливіше —  побудувати План гуманітарного розмінування і роботи на місцях щодо інформування населення про наявну небезпеку в 10-ти кілометровій зоні, а також відновлення осель, які постраждали внаслідок трагедії», — зазначив Геннадій Зубко.

Як прогнозують у ДСНС, повне очищення території, що знаходиться в зоні відповідальності служби, планується завершити до 18 травня. Після завершення розмінування території у 10-кілометровій зоні навколо арсеналу до кінця 2017 року спеціалісти проводитимуть моніторинг на предмет наявності вибухонебезпечних предметів. Також здійснюватиметься супровід сільськогосподарських робіт.

Як раніше писала «Справжня Варта», голова ХОДА Юлія Світлична під час брифінгу відзначила, що на роботах у Балаклійському районі зараз задіяні всі служби, органи влади та місцевого самоврядування.

«Під моєю координацією створено регіональний штаб, який має чіткі завдання, строки та відповідні завдання щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Уже в повному обсязі відновлено доступ населення до послуг газо- й електропостачання. Ми відновили залізничне та автосполучення. Об’єкти інфраструктури, соціальної та побутової сфер працюють за звичним робочим графіком. Зараз усі сили концентруємо на відбудові житлового фонду», - розповіла керівник області.

Нагадаємо, що під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

comments powered by HyperComments