До акції «За чисте довкілля» долучилося понад 250 тисяч мешканців Харківщини

Неділя, 9 квітня 2017, 13:12
Вчора мешканці області долучилися до всеукраїнського суботника, в межах якого вони прибирали прибудинкові території та висаджували дерева.
До акції «За чисте довкілля» долучилося понад 250 тисяч мешканців Харківщини

Вчора, 8 квітня, в межах акції за «Чисте довкілля» на Харківщині пройшов День благоустрою. Як повідомляє прес-служба ХОДА, до неї приєдналися мешканці з різних районів області. Загалом, в суботниках брали участь більш ніж 250 тисяч людей, до яких долучилося більш ніж 5, 5 тисяч різних установ та організацій.

Було заплановано, що того дня учасники акції висадять більше 20 000 дерев та 5 000 кущів, ліквідують близько 700 несанкціонованих звалищ та вивезуть більше 6 000 м2 сміття. Анатолій Бабічев, керівник апарату харківської облдержадміністрації, підкреслив, що подібні акції дають можливість хоча б частково вирішити наявні екологічні проблеми та зробити справу, яка буде корисною для соціуму.

Суботники пройшли у кожному районі Харківщини. В його межах приводились до ладу території населених пунктів та установ, парки, береги водойм. Масштабний суботник відбувся, зокрема, і в Балаклійському районі, де до акції долучилися тисячі місцевих мешканців. Особлива увага була приділена тим територіям, які зазнали руйнувань внаслідок диверсії на військовому складі.

Загалом, аналогічні суботники проходили у всіх містах України. Вже заплановано, що в екологічній акції «За чисте довкілля» візьме участь близько 480 000 мешканців області, які також прибиратимуть прибудинкові території, парки, сквери, а також займатися висадкою зелених насаджень. Зокрема, як походив День благоустрою в Харкові, можна побачити по фоторепортажу «Справжньої варти».  

comments powered by HyperComments