У Харкові відкриють нові дитячі садки

Середа, 19 квітня 2017, 14:05
Для дітей у Немишлянському та Новобаварському районах створять нові "дитячі міста"
У Харкові відкриють нові дитячі садки

Всі ці дошкільні установи функціонували і раніше, але з різних причин були закриті.

Рішенням депутатів міськради створені такі нові комунальні установи: «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №73 Харківської міської ради» по вул. Балканській, 17-а, «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №394 Харківської міської ради» по пр. Московському, 250-б, «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 181 Харківської міської ради» по пр. Ново-Баварському, 86.

Поетапне відновлення приміщень дитячих садків розпочато в 2016 році. До початку 2017/2018 навчального року будуть проведені необхідні ремонтні роботи, відновлені медичні блоки, пральні, харчоблоки та п'ять групових приміщень для 130 вихованців (садок №394 - 2 групи, 45 дітей; садок №73 - 3 групи, 85 дітей). Також буде упорядкована територія дошкільних установ і встановлені дитячі ігрові майданчики. У дитячому садку №181 цього року планується відкрити три групи, в які ходитимуть 70 дітей. Всього в новому навчальному році за рахунок відновлення трьох дитячих садків дошкільні установи міста додатково зможуть відвідувати 200 дітей.

Як раніше писала «Справжня Варта»,батьки зможуть стати співвласниками дитячих садків.

Для цього їм потрібно створити громадську організацію.

Така можливість передбачена проектом закону про «корпоративні дитсадки».

За словами міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, законопроектом, якого затвердив уряд,  передбачено, що корпоративні дитячі садки діятимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади, а також можуть бути громадські організації. В проекті закону детально прописано, як такий заклад створюватиметься, на яких засадах функціонуватиме та як в ньому вирішуватимуться основні питання.

comments powered by HyperComments