Новий томограф дає можливість подивитися не тільки на органи - Світлична/ Відео

Середа, 19 квітня 2017, 15:29
До обласної клінічної лікарні поставлено нове сучасне медичне обладнання
Новий томограф дає можливість подивитися не тільки на органи - Світлична/ Відео

Зокрема, 128-зрізовий комп'ютерний томограф американського виробника вартістю 26 мільйонів гривень.

За слвоами лікарів, обстеження на комп'ютерному томографі проводитимуть безкоштовно кожному хворому за направленням медиків і  за допомогою цього обладнання буде проводитися в середньому близько 25 обстежень на день.

"Цей томограф дає можливість провести обстеження більш якісно, подивитися не тільки органи, а й приділити особливу увагу судинам. Я думаю, що можливість провести таке якісне обстеження врятує не одне життя», - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична під час презентації нового устаткування.

У ході візиту до обласної лікарні Юлія Світлична також ознайомилася з роботою ангіографа, який відновили та суттєво оновили в 2015 році. Голова ХОДА нагадала, що для відновлення роботи обладнання виділили кошти з обласного бюджету.

«Ми також наполягаємо на тому, щоб з державного бюджету були виділені необхідні кошти на закупівлю ще одного ангіографа для обласної лікарні. Щоб до кінця року придбати таке обладнання, плануємо також виділити співфінансування з обласного бюджету», - сказала Юлія Світлична.

Крім того, Юлія Світлична зазначила, що нещодавно для обласної лікарні придбали й сучасний апарат УЗД, який не тільки призначений для діагностики хвороб у пацієнтів, але й використовується для визначення патології плода у вагітних.

«Це сучасне обладнання дасть можливість ефективніше реагувати на потреби пацієнтів», - сказала Юлія Світлична.

Як раніше писала «Справжня Варта», Світлична домовилася з Вакарчуком. День Незалежності "Океан Ельзи" зустріне у Харкові.

comments powered by HyperComments