Щорічна державна допомога до 5 травня збільшена на 26%

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 21 квітня 2017, 14:41
Мова йде про громадян, які були учасниками бойових Другої світової, які постраждали від нацистського режиму чи отримали інвалідність в даний період, а тож про членів їх сімей.
Щорічна державна допомога до 5 травня збільшена на 26%

Про це розповів Юрій Шпарага, директор Департаменту соціального захисту ХОДА. За його словами, розмір коштів, які згідно постанови Кабіну виплачуються до 5 травня, були збільшені на 26% у порівнянні з минулим роком. Загалом, по Харківській області відповідну допомогу мають отримати 79 317 осіб.

«Інвалідам війни та колишнім малолітнім, яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років, в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання, визнаними особами з інвалідністю, загального захворювання, трудового каліцтва, інвалідам першої групи назначити виплату 3500 гривень, інвалідам другої групи – 3100 гривень, інвалідам третьої групи – 2700 гривень. Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім, яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років, в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях – 1200 гривень. Особи, які мають особливі заслуги перед батьківщиною (у Харківській області їх залишилось двоє) – 3500 гривень».

Крім того, на допомогу можуть розраховувати дружини та чоловіки, які не вступили у повторний шлюб, інвалідів війни, загиблих під час бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя як особи з інвалідністю, що виникла внаслідок загального захворювання чи трудового каліцтва. Вони отримають по 600 гривень. Учасникам війни та колишнім в’язням концтаборів, гетто та інших місць примусового утримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників та іншим учасників боротьби з нацистським режимом видадуть по 500 гривень.

«Особи, які не отримали грошової допомоги, зокрема ті, що набули статусу згідно Закону України про статус ветеранів війни до 5 травня 2017 року включно, мають право звернутися до районного органу соціального захисту населення та отримати її до 30 вересня поточного року», – зазначив Шпарага.

comments powered by HyperComments