Харківський Облдержгеокадастр передав майже 4 тисячі гектар землі у власність учасників АТО

Понеділок, 24 квітня 2017, 13:24
Головне управління Держгеокадастру в Харківській області відповіло на інформаційні атаки у "низці сумнівних ЗМІ".
Харківський Облдержгеокадастр передав майже 4 тисячі гектар землі у власність учасників АТО
Облдержгеокадастр нагадав, що розробка землевпорядної документації визначено суто договірними відносинами між розробником і замовником. 
"При цьому, в якості розробника виступають державні підприємства і сертифіковані приватні суб’єкти господарювання, а Головне управління Держгеокадастру у Харківській області апріорі не може бути стороною таких цивільних відносин.", - йдеться на офіційному сайті відомства. 
 
У відомстві, крім того, повідомили, що кожен громадянин України, що приватизує земельну ділянку в межах норм безоплатної приватизації може ознайомитися з інформаційною карткою адміністративної послуги «видача висновку державної експертизи землевпорядної документації (для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб)» на офіційному сайті ГУ Держгеокадастру в Харківській області і в Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова.
 
До речі, сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відкриває в Харкові центри надання соціальних послуг "Прозорий офіс" у Шевченківському та Київському районах.
 
Облдержгеокадастр, акцентуючи увагу на відкритості роботи управління, представив низку соціальних ініціатив відомства.
 
Зокрема, лише з початку поточного року начальником Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Євгеном Оберемком було проведено 16 прийомів громадян та прийнято 209 осіб, проблемні питання громадян "взяті ним на особистий контроль і позитивно вирішуються". Такий прийом громадян здійснюється до останньої людини, що звернулася, (окремі прийоми налічують до 40 осіб) за попереднім записом і без нього, в порядку черговості. Першочергова увага приділяється соціально вразливим категоріям громадян: жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інвалідам Великої Вітчизняної війни, воїнам-учасникам Антитерористичної операції і т. п.
 
 
Як зазначили в управлінні, особлива увага приділяється ветеранам АТО та членам сімей загиблих воїнів. На даний момент Головним управлінням вже видано 6087 дозволів учасникам АТО на розробку землевпорядної документації щодо відведення земельних ділянок загальною площею 7800,2129 га. При цьому вже прийнятий 3351 наказ про передачу у власність 3352 земельних ділянок загальною площею 3957,3835 га, з яких 1345 земельних ділянок - для ведення садівництва та 2007 земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства (ОСГ). Зокрема, на території Харківської області створено 16 садових товариств для учасників АТО і членів сімей загиблих воїнів.
 
За словами юриста Облдержгеокадастру Костянтина Рибалко, відомством в повній мірі реалізуються положення Закону України «Про доступ до публічної інформації». Зокрема, Порядок складання, подання та опрацювання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру і її територіальні органи, відкриває доступ до публічної інформації Головного управління Держгеокадастру в Харківській області як для фізичних осіб, так і для юридичних осіб. 
 
К. Рибалко підкреслив, що даний порядок приділяє окрему увагу фізичним особам з обмеженим можливостями. З початку року співробітниками Головного управління розглянуто 205 запитів на отримання публічної інформації. 
 
"Таким чином, апелюючи конкретними нормами чинного законодавства та аналітикою результатів діяльності відомства, нам хотілося б розставити крапки «і» в питанні відкритості ГУ Держгеокадастру в Харківській області та його керівника", - резюмував юрист.
comments powered by HyperComments