Художники-аматори збиратимуть кошти заради тяжкохворих дітей

Юлія Гуш  |  Четвер, 27 квітня 2017, 12:25
Їх мета – купити мікроавтобус, який дозволить медичним працівникам надавати паліативну допомогу на дому
Художники-аматори збиратимуть кошти заради тяжкохворих дітей

Для цієї мети стартує виставка «Творити легко», де будуть представлені роботи художників-аматорів.

За словами Олесі Повидиш, художниці-викладачки, маже всі роботи, які можна побачити на експозиції, будуть продані, а виручені з них кошти підуть на допомогу Обласному спеціалізованому будинку дитини №1. Всі охочі можуть купити щось з представлених робіт, взяти участь в аукціоні, який відбудеться наприкінці, або просто кинути гроші до скриньки. Згодом всі кошти підуть на купівлю мікроавтобуса, який конче необхідний для надання якісної допомоги тяжкохворим дітям з різних районів Харківщини.

«Ми завжди надавали допомогу дітям з особливими потребами, – зазначила Наталія Коновалова, керівниця паліативного відділення Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини №1, – і вже більше семи років ми надаємо реабілітаційні послуги. І останні три роки ми займаємося паліативною допомогою. Так як наші діти мають невиліковні хвороби, мають проблеми, з якими вони та їх родини стикаються. Наш колектив більше трьох років навчається цьому напрямку, наші спеціалісти їздили в дитячий госпіс «Рейнбоу» в Англії та Білоруський дитячий госпіс. Якісь наробки та розуміння цієї проблеми у нас є».

Вона розповіла, що існує декілька способів надання паліативної допомоги дітям. Наприклад, в амбулаторних умовах, коли пацієнт разом з батьками приходить до медичного закладу, є стаціонарна допомога, коли дитина занадиться в самому закладі. Але найкращий варіант – коли допомога надається вдома. Але для того, щоб спеціалісти змогли доїхати навіть в найбільш віддалений район області, потрібен відповідний транспортний засіб.

Виставка «Творити легко» пройде 28 квітня по 18 травня у бібліотеці ХНУ імені В. Н. Каразіна. Діятиме експозиція щодня, окрім вихідних та свят. Всього на виставці можна буде побачити близько 50 робіт. Завершиться вона благодійним аукціоном.

comments powered by HyperComments