У Харкові може з’явитися Почесне консульство Естонії

Субота, 29 квітня 2017, 18:15
Така інформація з’явилася після зустрічі першого заступника міського голови Ігоря Терехова та Надзвичайного і повноважного посла Естонської Республіки в Україні Гертом Антсу.
У Харкові може з’явитися Почесне консульство Естонії

Під час даної зустрічі, яка відбулася 26 квітня, Герт Антсу розповів, що свого часу Почесне консульство Естонської Республіки діяло тільки в Криму і попросив міську владу знайти кандидатуру, яка б підходила на цю посаду. За його словами, Харків є одним з найважливіших міст країни, тому відкриття консульства було б хорошої ідеєю. Антсу підкреслив, що в місті є сфери для україно-естетської співпраці: наприклад, вже йде співпраця між ХПІ та технічним університетом Естонії, між харківською IT-компанія та естонською

Ігор Терехов у свою чергу висунув пропозицію розвивати побратимські відносини з одним з міст Естонії і підтримувати естонську громаду. Він також пообіцяв обміркувати дану пропозицію і пошукати кандидатуру на відповідну посаду. За словами Терехова, розвитку міжнародних відносин зараз надається значний пріоритет.

Як повідомляла «Справжня варта», для ромів при харківській обладміністрації буде створена робоча група. Це заступник міської голови Михайло Черняк пообіцяв представникам МБО «Ромський жіночий фонд «Чіріклі» під час зустрічі. Під час заходу, зокрема, була акцентована увага на доступності соціальних сервісів для ромів.

 

comments powered by HyperComments