У Харкові відкриється адаптаційий центр La Casa Volante для соціально вразливих підлітків

Юлія Гуш  |  Субота, 29 квітня 2017, 18:25
Відкриття центру стане ключовою подією Міжнародного соціально-культурного фестивалю «ДАНТЕFEST», який проходитиме в Харкові з 12 по 15 травня.
У Харкові відкриється адаптаційий центр La Casa Volante для соціально вразливих  підлітків

У програмі фестивалю, присвяченому визначному італійському поету – проведення виставки «Творчість і переказ: Саграда Фамілія», поетичного вечора Ольги Седакової, круглого столу «Простір комунікації: український та європейський досвід» та публічного діалогу під назвою «Данте: сучасність «Раю»». За словами організаторів, вони всі направлені на побудову міжкультурного діалогу між різними соціальними групами.

Проте ключовою подією фестивалю стане відкриття адаптаційного центру La Casa Volante, яке відбудеться 14 травня. Він призначений, зокрема, для вчорашніх вихованців інтернатів, сиріт, підлітків з інвалідністю, які можуть там не тільки жити та навчатися, а й краще адаптуватися до дорослого життя.

«Це будинок, який представляє нову інституцію в Україні, – розповів Олександр Філоненко, засновник ГО «Емаус», – коли він приймає підлітків, сиріт та інвалідів, то пропонує не тільки адаптацію та освітню програму, а й певний погляд на культурне та соціальне життя. Для нас важливо показати, що відкриття таких маленьких будинків є великим вкладом в суспільство. І акцент на фестиваль є найбільш адекватним, адже ми можемо побачити, як маленькі речі стають великими пропозиціями щодо творчості і культури».

За словами Лалі Ліпартеліані-Бедоевої, директорки ГО «Емаус», колишні вихідці з інтернатів часто не знають, як жити поза межами їх стінами. Часом вони не можуть приготувати собі їжу чи зробити певні покупки. А в центрі їх цьому навчатимуть, щоб вони змогли в подальшому стати самостійними людьми.

«Ми хочемо показати, що це майданчик, який відкривається перед всіма тими активними молодіжними організаціями чи активістами, волонтерами, які знають, що хочуть займатися благодійністю, – зазначила вона, – але вони не завжди знають, куди можуть піти і як себе проявити. Тому це те місце, куди ми запрошуємо людей, щоб поділитися досвідом, який ми маємо. І запропонувати партнерство іншим організаціям».

Докладніше про програму можна дізнатися на сторінці фестивалю.  

comments powered by HyperComments