На Харківщині розуміють, що комплектування Збройних сил України – це першооснова обороноздатності країни

Субота, 6 травня 2017, 14:43
У ХОДА обговорили хід весняного призову та комплектування армії за контрактом.
На Харківщині розуміють, що комплектування Збройних сил України – це першооснова обороноздатності країни

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Відповідні питання стали головними на селекторній нараді, що пройшла під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна 5 травня.

Під час заходу Олександр Скакун підкреслив, що завдання керівництва держави щодо призову строковиків та набору контрактників повинні бути безумовно виконані.

Як зазначив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов, під час робочої зустрічі з Міністром оборони України Степаном Полтараком було наголошено на зосередженні зусиль щодо комплектування ЗСУ.

«На Харківщині розуміють, що комплектування Збройних сил України – це першооснова обороноздатності країни. Циклове планове завдання щодо комплектування ЗСУ та інших воєнізованих формувань ми на даний момент виконали, - наголосив Олексій Максимов. - Відносно комплектування ЗСУ за контрактом відзначу, що державою та Верховним головнокомандувачем - Президентом України робиться все можливе для забезпечення війська, в тому числі створюються гідні соціально-побутові умови та постійно підвищується рівень матеріального забезпечення військовослужбовців. На сьогоднішній день заробітна платня у війську перевищує середні показники по галузях промисловості».

За даними першого заступника обласного комісара Харківського обласного військового комісаріату Миколи Мосенцева, формування команд призовників на збірному пункті та їх відправлення до військових частин ЗСУ та інших формувань розпочалося з 3 квітня й триватиме по 25 травня. На даний момент планове завдання Харківщина виконала вже на 80,9 %. Також Микола Мосенцев підкреслив, що військовослужбовців строкової служби заборонено залучати до виконання бойових завдань у зоні АТО.

На завершення наради було розглянуто питання стану ведення військового обліку військовозобов’язаних та призовників у Харківській області.

Виконувач обов’язків начальника відділу обліку та бронювання Харківського обласного військового комісаріату Григорій Шеремет нагадав, що з 20 квітня поточного року набув чинності Закон України «Про єдиний державний реєстр військовозобов’язаних».

«Органами військового управління та безпосередньо військовими комісаріатами завчасно розпочаті та проводяться підготовчі заходи щодо впровадження та вдосконалення системи військового обліку», - зазначив Григорій Шеремет.

comments powered by HyperComments